Det blåser snålt kring Dalhalla

Nu vill kommunerna som är delägare i Dalhalla ha statliga bidrag till operaverksamheten, skriver SvD. Operatrisen kan förstå rävsaxen; utan mer pengar blir det färre föreställningar och färre föreställningar ger förmodligen ännu mindre publik som kan tänka sig att åka till Dalarna för att gå på opera.

Kommentarer
Postat av: Mats

Varför skall de ha bidrag, om folk nu inte är intresserade av att se opera får de väl köra andra föreställningar där??
Jag har inte lust att subventionera några operaföreställningar med mina skattepengar!!

2007-10-08 @ 17:15:03
Postat av: Elisabeth

Jag hade verkligen hoppats att det unika Dalhalla skulle få vara kvar med sin härliga utomhusscen, där opera omväxlande med populärmusik spelas. Men kanske kan deras ständiga ekonomiska problem stämma en del andra projekt i bäcken, som t.ex. det projekt som den lilla kommunen Götene håller på med, där några personer i kommunens styrelse satsar all kraft på att skapa sig ära och berömmelse. Den mest engagerade politikern försöker t.o.m. få kommunstyrelsen att expropriera ett hyreshus som ligger precis i anslutning till den planerade amfiteatern.

2007-10-08 @ 22:26:51
Postat av: Ottar

Redan i inledningen av artikeln i SvD framgår det att operaföreställningarna på Dalhalla ej är subventionerade i någon större utsträckning. Att ge föreställningar med Stockholmsoperans ensemblé skulle troligen kräva ett större mått av subvention för att fylla Dalhalla, men inte nödvändigtvis.

Det skulle vara en tragedi om operadelen i Dalhalla skulle försvinna. Tänk bara på vilka möjligheter arenan ger! Det är väl främst Wagners "gesamtkunstwerk" som skulle göra sig allra bäst där. Bara tanken på att få se Ringen i traditionell stil på Dalhalla framkallar rysningar av välbehag. Ledningen för Dalhalla måste upprätta ett stabilt samarbete med landets ensembler
så att ett dessa ger ett bestämt antal föreställningar per år på Dalhalla. Varför inte samarbeta med Bayreuth?

2007-10-09 @ 17:33:22
Postat av: Patrik

Svar till Mats.

Och jag har varken lust eller råd att subventionera din mammas äldreomsorg med mina skattepengar

2007-10-12 @ 11:47:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0