Nästa år på Folkoperan

Nu är det klart vad Folkoperan kommer att spela år 2009. På våren blir det Menottis Konsuln i regi av Farnaz Arbabi och på hösten blir det Bizets Pärlfiskarna i regi av tillträdande konstnärliga ledaren Mira Bartov. Arbabi har inte regisserat opera tidigare och Operatrisen hoppas att hon gör det bra; det börjar bli tröttsamt med regissörer som inte kan något om opera och inte heller vill låta opera vara opera, utan gör allt för att fly från konstartens egenheter.


I see dead people

Den som befinner sig i Malmö i början av februari kan se en opera + performance-föreställning som inkluderar Sverigepremiären av Ned Rorems opera Three Sisters Who Are Not Sisters med text av Gertrude Stein. Operatrisen gillar både Rorem och Stein men kommer tyvärr inte att hinna dit. Läs mer här.

Ett år för tidig

Operatrisen hörde ett rykte om att det skulle spelas Trollflöjten i Dalhalla i sommar men det visade sig vara nästa sommar. Så kan det vara.

Malena Ernman chattar

Just nu chattar Malena Ernman hos DN.

Operan + Filippa K = ?

Kungliga Operan och Filippa K inleder ett samarbete där Filippa K blir en av Operans "Officiella Sponsorer". Det första resultatet blir en modevisning i Guldfoajén. Det talas om beröringspunkter vad gäller kreativitet, klassisk profil och spännande framtoning. Operatrisen ser inte några beröringspunkter alls - Filippa K är allt annat än vad hon vill att opera ska vara.

Ursäkt

Operatrisen ber om ursäkt för att det inte händer så mycket här men hennes tid räcker helt enkelt inte till just nu. Förhoppningsvis lättar det snart.

Operaklappar

Operatrisens operarelaterade julklappar år 2007:

Presentkort på Kungliga Operan

Renée Flemings dubbelt Grammynominerade Homage

DVD med La bohème

Trollflöjten (Naxos Historical)

Cecilia Bartolis Maria (förjulklapp)

RSS 2.0