Förvirrande recension

I dagens SvD fanns en kort recension av Nicole Cabells (2005 års Cardiff Singer of the World-vinnare) debutskiva. Texten gör Operatrisen förvirrad. Först beskrivs sångerskan som "koloratursopran" men sedan fortsätter texten:
"Rösten har en fyllighet utan att vara otymplig, och hon manövrerar smakfullt genom såväl fransk romantisk repertoar som Puccini. Intagande dramatisk vädjar hon i Menottis The Old maid and the thief om att bli erövrad som kvinna, och gestaltar en sensuell Juliet i Gounods opera, ögonblicket innan hon sväljer giftdrycken."

För Operatrisen klingar detta inte synonymt med en koloratursopran, även om Laetitia är lite koloraturig. Men Juliets andra aria är ganska tung och Puccini slösar ju inte heller på kolraturerna.
 
En sväng in på damens hemsida ger fullständig repertoarinformation för skivan och det tycks vara en lyrisk sopran med koloraturförmåga vi har att göra med. Och lite provlyssning visar att Dorettas höjdtoner sitter där de ska, även om klangen inte är så vacker som den beskrivs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0